Matematik

HJÆÆÆÆÆLP PLEASEEE

30. maj 2014 af Nogett (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl der gider at hjælpe mig med at beregne denne opgave. Med mellemregninger og tekst tak. Det ville være en stor hjælp for mig.

I 2010 var danskernes forbrug af vin 192 mio. liter.

I en prognose for årene efter 2010 regnes der med en stigning på 1,3 % pr. år i

danskernes forbrug af vin.

a) Opstil en model, der beskriver danskernes forbrug af vin i årene efter 2010 ifølge

prognosen.

b) I hvilket år når danskernes forbrug af vin op på 200 mio. liter ifølge modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af oskar1998 (Slettet)

Hej!

Her er en graf og data på grafen som indeholder det du har brug for

Vedhæftet fil:Untitled.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2014 af stargirl5 (Slettet)

a) Modellen du skal opskrive er en eksponeltiel model af formen y=b*a^x, hvor b er begyndelsesværdien af litter vin i mio og a er fremskrivningsfaktoren. x er antal år og y er antal litter vin i mio. Da b her er 192 mio litter og a er (1,3/100)+1=1,013.

Modellen er så i dette tilfælde y=192*1,013^x.

b) For at finde ud af, hvilket år forbruget af vin når op på 200 mio litter bruger du den forskrift y=192*1,013^x., hvor du sætter 200 mio litter ind som din y-værdi så du får ligning 200=192*1,013^x. Det løser du ved solve på din lommeregner. Så får du et antal år ud og det antal år du får ud ligger du til 2010 for at få det årstal, hvor der er 200 mio litter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2014 af SuneChr

Du har nu, inden for kort tid, lagt otte matematikopgaver ud uden tilsyneladende at ha' set, hvad det drejer sig om. Sådan fungerer Studieportalen ikke. Du må vise, at du har forsøgt at løse opgaven, inden den lægges ud.
Det her ligner en let måde at slippe afsted på.


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP PLEASEEE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.