Fysik

Doppleeffekt

30. maj 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej til Alle. Jeg læser på en hjemmeside, som er svært for mig at forstå en mellemregnig.
Kunne nogen forklare mig den mellemregning?

Hjemmesiden er: http://maartensson.net/fysik/waves/wave02.html

Og mellemregning ser sådan ud:

lydgiveren har bevæget sig i en periodetid: 

λ= vT0 - uT0 =(v-u) * T0
Ved hjælp af bølgeligningen omregnes T0 til bølgelængde:
λ = ((v - u)/v) * λ0

Her har jeg ingen forstand om mellemregningen.

Håber, at nogen kan hjælpe med at forklare den hjemmeside.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af mathon

                                         v=\lambda _o\cdot \frac{1}{T_o}

                                         T_o=\frac{\lambda _o}{v}

           hvoraf
                                         \lambda =\left ( v-u \right )\cdot T_o=\left ( v-u \right )\cdot \frac{\lambda _o}{v}=\left ( 1-\frac{u}{v} \right )\cdot \lambda _o


Svar #2
30. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

Det er en virkelig GOD forklaring. MANGE, MANGE, MANGE TAKKK


Skriv et svar til: Doppleeffekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.