Matematik

Spørgsmål omhandlende brøker

01. juni 2014 af EO1567 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har et spørgsmål omhandlende brøker.

* Kan en fællesnævner være negativ - f.eks. -3/-4+6/7 = -21/-28*-24/-28


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2014 af SuneChr

En fællesnævner kan være alt, undtagen 0.
Man har også
a/(- b) = (- a)/b = - (a/b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2014 af AskTheAfghan

Ja, det er muligt. 

(-3/-4) + (6/7) = (3/4) + (6/7).

Benyt, at

(+) / (+) = (+), 

(-) / (+) = (-), 

(+) / (-) = (-), og

(-) / (-) = (+).


Skriv et svar til: Spørgsmål omhandlende brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.