Matematik

Udregning af trekant

02. juni 2014 af Koplop (Slettet) - Niveau: C-niveau

Var til eksamen idag og fik en opgave jeg ikke kunne løse. Den gik ud på at beregne længden AC i en vilkårlig trekant hvor A er venstre vinkel, B er toppen og C den højre vinkel. Vi kendte C (23 grader) og a, som var på 5,4.

Jeg TROR vi kendte vi arealet (omkring 6) men er ikke sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2014 af mathon

                                  \frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)=T

                                  b=\left | AC \right |=\frac{2\cdot T}{a\cdot \sin(C)}


Svar #2
02. juni 2014 af Koplop (Slettet)

#1

                                  \frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)=T

                                  b=\frac{2\cdot T}{a\cdot \sin(C)}

Kan du sige det med ord??


Svar #3
02. juni 2014 af Koplop (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/438468 sådan så den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2014 af Bullerkage (Slettet)

#2 T er symbol for trekantens areal. Resten af konstanterne symboliserer sidelængder undtagen C, da det er et stort bogstav, og derfor symboliserer størrelsen på en vinkel. I dit tilfælde vil b være lig med længden AC


Skriv et svar til: Udregning af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.