Matematik

hjælp til cirklens ligning

02. juni 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

jeg er igang med at forberede mig til en matematik prøve, og jeg har kigget på nogle gamle opgaver.

jeg har taget et billede af opgaven og vedhæftet den.

jeg ved ikke, hvorfor der er et + efter 4x, 

og hvor 16x og 16 kommer fra

håber nogen der kan hjælpe mig

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man indsætter y = 2x - 1 i stedet for y i cirklens ligning

         (x - 2)2 + (y - 3)2 = 5 ,

og får så

        (x - 2)2 + (2x - 1 - 3)2 = 5 , eller

        (x - 2)2 + (2x - 4)2 = 5 ,

hvor kvadraterne så udregnes ved at benytte (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 , til

        x2 -2·2x +(-2)2 + (2x)2 -2·4·2x +(-4)2 = 5 , dvs.

        x2 - 4x + 4 + 4x2 - 16x + 16 = 5


Svar #2
02. juni 2014 af HomeWorkk (Slettet)

hvor kan det være at c bliver til 3, kan godt regne a og b til de tal som der står, men jeg ikke få c´eren til 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Regner man videre fra

        x2 - 4x + 4 + 4x2 - 16x + 16 = 5

får man ved at trække sammen

        5x2 -20x + 15 = 0

der ved division med 5 bliver til

        x2 -4x + 3 = 0 , dvs.

        (x-1) · (x-3) = 0


Skriv et svar til: hjælp til cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.