Fysik

Vekselspænding - HJÆLP TILKALDES OMGÅENDE.

05. juni 2014 af carolinestarup (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HEJ VENNER!!!!!

Er der en sød sjæl som lige vil skrive kort hvad vekselspænding er?. Jeg skal til fysikeksamen om ikke så længe, så det ville være dejligt at få på plads inden.

På forhånd mange tak

Caroline :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. juni 2014 af mathon

Induktionsfænomenet:

                   Når et magnetfelt varierer tidmæssigt i en spole, induceres/frembringes vekselspænding over spolens
                   bøsninger.

                   Vekselspændingens variaration med tiden kan analyseres på et spolen tilkoblet oscilloskop.


Svar #2
05. juni 2014 af carolinestarup (Slettet)

Jeg forstår det ikke hundrede procent. Vil du være sød at skrive det med lidt nemmere ord, så alle kan være med her ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2014 af Maaaay (Slettet)

Super svar #1!


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juni 2014 af mathon

Induktionsfænomenet:

                   Oscilloskopet indskudt over spolen med det varierende magnetfelt viser en
                   vekselspændingskurve - en såkaldt sinuskurve - hvis maksimum for samme spole er
                   påvirkelig af
                   ændring i
                                       antal spolevindinger
                                       magnetfeltets styrke
                                       magnetfeltets ændringshastighed (den roterende cirkulære rotationshastighed)
                                      
                                      

        


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2014 af mathon

matematisk beskrivelse

                                      \varepsilon _{ind}=N\cdot \left (- \frac{\mathrm{d}\Phi _B }{\mathrm{d} t} \right )=N\cdot B\cdot A\cdot \omega \cdot \sin\left ( \omega \cdot t+\varphi _o \right )=U_{max}\cdot \sin\left ( \omega \cdot t+\varphi _o \right )
    så
                    U_{max}=N\cdot B\cdot A\cdot \omega
   hvor
                    U_{max} er maksimalspændingen
                   N er antal spolevindinger
                   B er magnetfeltets feltsyrke
                   A er spolens tværsnitsareal
                   \omega er rotors vinkelhastighed

                                 


Skriv et svar til: Vekselspænding - HJÆLP TILKALDES OMGÅENDE.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.