Matematik

mat eksamen

06. juni 2014 af fijona (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal op i mundtlig eksamen i matematik og jeg har fået denne spørgsmål.

Du skal ligeledes redegøre for sammenhængen mellem eksponentiellefunktioner og logaritmefunktionen. 

Jeg er helt fortabt, er der nogen der kender til nogle sider, hvor jeg kan finde noget om ligepræcis sammenhængen. helst noget med nogle videoer. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2014 af mathon

…eksponentielle funktioner og logaritmefunktionen
                              flertal                     ental

             y = b · ax                          formentlig  y = log(x)
               
 Der er vel så tale om den enkeltlogaritmiske afbildning

                                 \log(y) = \log(b\cdot a^x)=\log(b)+\log(a^x)

                                 \log(y)=\log(a)\cdot x+\log(b)

                                 Y=A\cdot x+B     som er en lineær sammenhæng


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2014 af mathon

Hvis der havde stået
                       …sammenhængen mellem eksponentielle funktioner og logaritmefunktioner

 ville svaret være
                                 eksponentielle funktioner og logaritmefunktioner er hinandens inversfunktioner.


Svar #3
06. juni 2014 af fijona (Slettet)

men nej der står sammenhængen mellem eksponentielle funktioner og logaritmefunktionen. 


Skriv et svar til: mat eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.