Matematik

Kvadratrod med 3

06. juni 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet) - Niveau: 8. klasse

2⋅3__/27

Ved ikke om i kan se hvad det skal forestille, men der skal stå 2*3(kvadratrod)27

Håber nogen kan hjælpe mig med at løse opgaven :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det kaldes kubikroden. Kubikroden af 27 er det tal, der ganget med sig selv 3 gange, (i alt 3 faktorer) giver 27 .

2 · 3√27 = 2 · 271/3 .

For eksempel er

    2 · 2 · 2 = 8

så kubikroden af 8 er lig med 2, hvilket vi skriver  3√8 = 2 .


Svar #2
06. juni 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

Sååå, her må det vel være 3?

3*3*3=27


Svar #3
06. juni 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, 3√27 = 3 . Det skal så ganges med 2 i dit oprindelige udtryk.


Skriv et svar til: Kvadratrod med 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.