Matematik

lineær ligning

08. juni 2014 af hejhejhejhejhejhej12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey:)) en der kan hjælpe med at vise et eksempel på hvordan man løser en lineør ligning? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af emilbenderlassen (Slettet)

Hvis du har to punkter på en lineær funktion, på formen: y=ax+b

Punkterne: (x_1,y_1) og (x_2,y_2)

Kan forskriften for funktionen findes vha. flg. ligninger:

a=\frac{(y_2-y_1)}{(x_2-x_1)}

og b: b=\frac{y_1}{ax_1}

Eksempel: 2 punkter ligger på samme lineære funktion: (2,2) og (4,8)

Der indsættes i ligningen for a:

a=\frac{8-2}{4-2} \Leftrightarrow a=\frac{6}{2}=3

Og for b:

b=\frac{2}{3\cdot 2}=\frac{1}3{}

Derfor bliver forskriften for funktionen:

y=3x+\frac{1}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2014 af 123434 (Slettet)

Lineær funktion


Skriv et svar til: lineær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.