Matematik

toppunkt for andengradsl.

08. juni 2014 af annod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skulle beregne toppunktet for  f(x)=2x^2-5x+2

jeg har beregnet diskriminanten til 9

jeg sætter det i formlen og beregnet til -(-5)/2*2 og -9/4*2

jeg får det til 1,25 og -1,125 

men jeg synes ikke at det ser rigtigt ud, en der kan vil kigge på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af peter lind

Du har misforstået opgaven. Du finder rødderne eller om du vil skæringen med x aksen. der spørges om toppunktet. Der findes en færdig formel om det, spm du kan slå op. Alternativt kan du finnde f'(x) og løse ligningen f'(x) = 0. Det giver x koordinaten til toppunktet


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

Det er rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2014 af mathon

bør skrives
                               T=\left (\frac{-\left ( -5 \right )}{2\cdot 2}; \frac{-9}{4\cdot 2} \right )=\left ( \frac{5}{4};\frac{-9}{8} \right )=\left ( 1.25;-1.125 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2014 af AskTheAfghan

Det ser rigtigt ud. Skriv det lidt pænere. Man kan skrive

f(x) = 2x2 - 5x + 2, har en diskriminant på D = (-5)2 - 4·2·2 = 25 - 16 = 9.

Så er toppunkt givet ved Tp = ( -(-5)/(2·2) , -9/(4·2) ) = (5/4, -9/8).


Svar #5
08. juni 2014 af annod (Slettet)

ok tak for jeres svar. 


Skriv et svar til: toppunkt for andengradsl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.