Fysik

Harmaniske svingning.

08. juni 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til alle.

1) Hvorfor gælder Hookes lov, når man hænger et materiale i en fjeder, og tyngdekraften ikke påvirker den harmoniske svingning? 
 

2) Hvorfor en let lod hængt i en fjeder svinger hurtige end en tung lod?

Jeg håber, at nogen vil svare disse to spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af peter lind

1. Det er en eksperimentel erfaring.

2. Et tungt lod er svaærere at flytte


Svar #2
08. juni 2014 af Niko83 (Slettet)

1) Er der ikke nogle fysiske forklaring?

2) Er der ikke nogle matematiske formel, hvor man kan se, at en tungere material svinger langsomere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2014 af mathon

                   T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{m}{k}}


Svar #4
08. juni 2014 af Niko83 (Slettet)

Det er også jeg leder efter. 10000 TAK


Skriv et svar til: Harmaniske svingning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.