Fysik

vandmølle

09. juni 2014 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan fortælle mig hvilke krafter der får en vandmølle til at rotere. Selvføgelig rotations kraften/energien i spil, men er der andre vigtige elementer det får en vandmølle til at rotere?. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2014 af mathon

Vandets ved opstemning i højden h opstuvede potentielle energi omsættes i den strømmende tilførsel til møllehjulet til kinetisk energi i højden 0, så møllehjulet tilføres en effekt:

                             P=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{v}=\left |\overrightarrow{F} \right |\cdot \left |\overrightarrow{v} \right |\cdot \cos\left (\overrightarrow{F}, \overrightarrow{v} \right )


Svar #2
09. juni 2014 af kiiiim (Slettet)

Skal lige høre om, hvad du mener med de der pile?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2014 af mathon

…vektorpile
                       da kræfter og hastigheder er vektorer!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Man har gennem årene udviklet forskellige mølletyper, hvor beregning af kræfter og effektydelse er forskellig:

-  stømfaldsmøller.

-  brystfaldsmøller

-  overfaldsmøller

Virkningsgraden svinger fra 5% til 50%.

I dag anvender man vandturbiner med en virkningsgrad på omkring 97%.


Skriv et svar til: vandmølle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.