Dansk

Referat fandens til helbred?

09. juni 2014 af younestmt (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvad syntes i om referatet jeg har skrevet?

Historien handler om en dreng ved navn Ingvald Humbert Olesen. Han er enebarn, og bor sammen med sine forældre, og sin hun hund ved navn Dolly, som han elsker rigtig meget. De bor i Danmark i en villa. Faderen hedder Frank, og moderen hedder Bente. Moderen lider af en sjælden sygdom, som hedder Narkolepsi. Hun kan pludselig falde i søvn, mens hun er frisk, og taler med en ´. De har et hus i Spanien i Altea, som de tit tager hen til. Ingvald kan bedst lide at være der om vinteren, fordi han ikke kan holde varmen ud om sommeren (det kan hunden også bedst lide). Forældrene har mange penge, som de meget tit bruger på at rejse med, eller at købe vin med. Ingvald får også en masse lommepenge af sine forældre. Nogle gange får han så mange, at han ikke ved hvad han skal bruge dem til. De fleste ligger han i banken, og nu har han så mange at han kan købe en bil, men det synes han, at han er for ung til. Han har en meget sund livsstil. Han spiser aldrig kød – kun frugt og grønt. Han drikker ikke alkohol, eller ryger, og man kan heller ikke kalde ham en diskoteksvrang. Han går i skole i 9. klasse. I skolen er han meget dygtig – han får ikke karakter under 10. Han har 2 meget gode venner, Ahmed og Lasse, også har han også et gammelt ægtepar, Bem og bem. Han kalder dem Bem og Bem, fordi de har alt for meget tilfælles. I virkeligheden hedder de Miklós og Erna. Han synes de er nogle meget søde og sjove mennesker. han besøger dem, når han trænger til lidt luftforandring. Lasse mener, at Ingvald er hypokonder, fordi han tænker alt for meget på sit helbred. Lasse mener, at det kan være, fordi at han er enebarn.
En dag foreslår Lasse om de ikke kan holde en fest hjem hos Ingvald. Ingvald tænker over det, og på et tidspunkt skal hans forældre igen til Spanien. Der beslutter han sig for at han alligevel ville holde sin fest. I starten var han lidt i tvivl. Lasse har en storsøster ved navn Janet, som han er sådan lidt forelsket i, men hun kommer sammen med en anden dreng ved navn Trygve. Ingvald kan ikke lide ham. En dag hvor Ingvald, og hans mor sidder alene sammen i haveterrassen, kommer Trygve slentrende forbi, som om han var i sine egne tanker. Da han får øje på dem, vender han ryggen til, og trækker ned i sine bukser, og viser bare røv. Han mooner! Ingvalds mor ville ringe til politiet, hvilket hun ikke gøre alligevel. Da faderen kommer hen til dem, fortæller de hvad der var sket, men han reagere ikke på det.
Da forældrene rejser, efterlader de Ingvald og Dolly alene hjemme. Ingvald har ikke fortalt noget om festen til sine forældre.
Ingvald har planlagt, hvordan festen skal være, og har gjort de fleste ting klar, før Lasse kommer. Han har sat 10 flasker Veterano frem. Lasse kommer før alle de andre, fordi han skal hjælpe Ingvald med at lave resten klar, salaten, kødet og sådan noget. De har valgt at kalde festen: ”La suerte de la muerte. Han havde også spurgt Lasse, om han ikke kunne spørger sin søster Janet om hun ville være med til festen, og lidt før festen skal begynde fortæller Lasse ham, at det kun er måske hun skal komme, og hvis hun kommer, kommer hun sammen med en anden en, og det viser sig derefter at være Trygve! Til festen skal der være 13. lige før festen skal begynde kommer Ingvald i tanke om at nogle at pigerne måske ville have lidt rød vin til maden. Da han kommer ned i kælderen, hvor alt vin, og sådan noget ligger, kigger han lidt rundt, og øverst oppe på en reol får han øje på nogle papæsker, som han ikke har lagt mærke til før. Han kan ikke styrer sin nysgerrighed, så han tager en af kasserne ned, og løfter låget. Der er sådan nogle småting i den, men der er også nogle blade i, og et af bladene er et pornohæfte, hvor der er nogle nøgne billeder af hans far i.
lidt efter lidt kommer de alle sammen (gæsterne), og til sidst er de her alle sammen, undtagen Janet (og Trygve). Han regner ikke med at hun ville komme, men det gør hun alligevel sammen med Trygve, efter de har spist. Der bliver en hel masse ballade, når de kommer på grund af Trygve. Ingvald siger til ham at han ikke er inviteret, men han siger, at hvis hans kæreste Janet er, så er han også. Der er også en hel masse andet ballade, men Lilly, som er halv kineser, tager ham med op i hans forældres soveværelse. De klæder sig begge helt af, og går derefter i seng sammen, men om morgenen da han vågner, er hun der ikke mere. Han kigger rundt i huset, og kun nogle af dem er tilbage, mens de andre er taget hjem. Han går ud på toilettet, og gør sig klar til sin nye dag. Ud af 13 er der kun 4 tilbage. De finder på noget sjovt at lave sammen. På et tidspunkt er Ahmed og Ingvald sammen alene, mens de andre er ved et spisebord. Ahmed fortæller Ingvald, at han ønsker sig en stjernekikkert, til at se stjerner med, fordi han godt kan lide stjerner, men at den er alt for dyr. Ingvald siger, at han gerne ville købe en til ham. De går til bowling og derefter skal de hjem til Cornelia. Hos Cornelia ringer de til Lilly, også kommer hun også. De er sammen alle sammen i et stykke tid, og så går de en efter en igen. Da Lilly skal af sted, lover Ingvald, at han ville mødes med hende i skolen.
Cornelia siger også, at Ingvald er en hypokonder, og hun siger, at hun har sin egen metode, at kurerer det på. først skal han lave nogle koldbøtter, og derefter skal de i fly. Cornelia har lært at flyve af sin far, og nu skal hun få Ingvald til at springe med en faldskærm. Hun fortæller ham, at Allerede når han springer første gang, ville han være helbredt for sin hypokondri. Hun har selv sprunget 8 gange, og hun fortæller ham at det er mindre farligt end at bowle, eller at cykle en tur. Han skal komme til at springe fra sådan ca. en kilometers højde. Til sidst springer han, og mens han springer forestiller han en hel masse, og til sidst lander han i noget vand. Cornelia havde
fortalt ham, at hvis han springer, ville alle pigerne ville rende efter ham, og at de ville betragte ham som en helt. Selv Janet ville.
Hans forældre er komme tilbage fra Spanien, og han har købt den kikkert han havde lovet Ahmed. Han har ringet til ham, og fortalt det. Han har bedt ham om at komme, og nu venter han på ham. Da han hører nogle trin på trappen, tror han at det er Ahmed, men det er Janet. Hun havde fået at vide, at han var sprunget ud med en faldskærm, og nu er hun hos ham, lige som Cornelia havde fortalt ham.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo ikke noget, du selv har skrevet. Det hele er kopieret ordret, inklusive stavefejl og andre fejl, herfra

http://opgaver.com/site/vis_opgave.php?id=748


Skriv et svar til: Referat fandens til helbred?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.