Fysik

Hjælp

10. juni 2014 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med en regnestykke. Er der en der kan tjekke om jeg har regnet rigtigt vedrørende enheder. Regnestykket ser således ud:

P=A*Vv*P*g*h

P=(0,5m*0,7m)*o,75m^3/sek*2000kg/m^3*9,82m/s^2*3m.

m og m går ud med hinanden. m^3 og m^3 går ud med hinanden. 

(p)=kg*s^2*m^3*s=J/S=W

Dvs. at mit resultat er 15,46 kW. 

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis jeg tæller enhederne på højre side af dit udtryk, bliver det 

        m5·s-1·kg·m-3·m·s-2·m = kg·m4·s-3 .

Men P går vel også ud mod P i din ligning, når der sjuskes sådan med betegnelserne.

Start med at forklare, hvad det hele drejer sig om.


Svar #2
10. juni 2014 af kiiiim (Slettet)

Skal finde effekten af en vandmøllen. 

Jeg har følgende:

p=2000kg/m^3

g=9,82m/s^2

h=3m

Vv=0,75m^3/sek

ved ikke om det hjælp Andersen11?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det, du nu kalder p, er vel så en massefylde ρ ?

Hvad er Vv ? og hvad er A ? Indsætter du i et færdigt udtryk, eller skal du udlede udtrykket for effekten?


Svar #4
10. juni 2014 af kiiiim (Slettet)

p=2000kg/m^3=massefylden

g=9,82m/s^2=tyndeaccelerationen

h=3m=højden

Vv=0,75m^3/sek=vandets hastighed

A=(0,5m*0,7m)=arealet

Skal udtrykke effekten


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skriver, at Vv er vandets hastighed. Hvorfor måles det i m3/s ? Hvad er A arealet af? Hvad er ρ massefylden af? Måske skulle du formulere hele opgaven.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.