Fysik

Spektrum

12. juni 2014 af mariamsa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det muligt at beregne c ved hjælp af det elektromagnetiske spektrum? jeg ved godt, at c=3*108, men kan man godt se om det passer ved at bruge formlen:

c=λ*f

Hvis ja, er der så nogen der kan komme med et eksempel?

Elektromagnetisk spektrum:

http://www.fotonik.dtu.dk/~/media/Institutter/Fotonik/nyheder/nyheder/arkiv/elektroprisen_2007/emspectrum_als.ashx 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

Sædvanligvis bestemmes enten \lambda eller f ud fra  c
og c ud fra
                           c=\frac{1}{\sqrt{\varepsilon _o\cdot \mu _o}}

men selvfølgelig skal c kunne beregnes som

                           \lambda \cdot f


Skriv et svar til: Spektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.