Matematik

Bevis løsningsformlen for en selvvalgt differentialligning

13. juni 2014 af Amaller (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i et af mine eksamensspørgsmål blevet bedt om at 'bevise løsningsformlen for en selvvalgt differentialligning'. Betyder det at jeg f.eks. skal bevise seperation af variable, eller betyder det at jeg skal vælge en tilfældig differentialligning også bare løse den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2014 af Hijsa

Jeg går ud fra at du skal vælge en af differentialligningerne og bevis dennes fuldstændige løsning.

Vil foreslå at du vælger panserformlen.


Svar #2
13. juni 2014 af Amaller (Slettet)

panserformlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2014 af peter lind

se eksempler på typer af differentialligninger, som du kan vælge på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html


Svar #4
13. juni 2014 af Amaller (Slettet)

Så I vil mene at det er fint nok hvis jeg bare beviser y'=k*y eksempelvis? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2014 af peter lind

Rent umiddelbart vil jeg mene det er lidt nok. Du skal nok medtage separable ligninger evt. være forberedt på at der kommer spørgsmål om nogle af de følgende typer


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. juni 2014 af AskTheAfghan

Kan godt anbefale dig at bevise den såkaldte panserformel, der har på formen

y = eF(x)∫e-F(x)g(x) dx + CeF(x),

som er en fuldstændig løsning for diff. ligningen

y' = f(x)y + g(x).


Skriv et svar til: Bevis løsningsformlen for en selvvalgt differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.