Matematik

Hvorfor omskriver man i andengradligning?

16. juni 2014 af Metapod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen jeg er igang med andengradsligning beviset, men der er en ting jeg ikke helt rigtig forstår hvorfor det er sådan.

4a²x² +4abx + b²= d bliver omskrevet til det 

(2ax)² + 2 * 2ax * b + b² = d <=> (2ax + b)² = d

Hvorfor kan man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det kan man, fordi

        (2ax+b)2 = (2ax)2 + 2·2ax·b + b2 = 4a2x2 + 4abx + b2 .

Man benytter en kendt sætning om kvadratet på en toleddet størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2014 af peter lind

Man bruger reglen om kvadratet på en toleddet størrelse  (u+v)2 = u2+2uv+v2 her mend u=2ax og v=b


Skriv et svar til: Hvorfor omskriver man i andengradligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.