Matematik

retvinklede trekanter

18. juni 2014 af ninjamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Dumme mig er kørt fast da jeg ikke ved hvor og hvordan jeg skal starte.

Opgaven lyder på at jeg skal finde de resterende vinkler og sider.

Jeg har en retvinklet trekant der ser ud således:

                                    B

A                                 C 

Jeg ved kun at vinkel A =38 grader og c (hypotenusen) = 6

Håber i kan hjælpe mig igang med denne opgave.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at man kender to vinkler (A og C), og at vinkelsummen er kendt, så vinkel B kan beregnes.

Benyt så, at

        a = c · sin(A)

        b = c · sin(B) = c · cos(A)


Svar #2
18. juni 2014 af ninjamus (Slettet)

Tak, jeg havde ikke lige tænkt på at man ogs)å kendte vinkel C :-)


Skriv et svar til: retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.