Fysik

optikN

19. juni 2014 af SvenOlee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der vil forklar hvad Spejling, brydning og lysstra°le igennem glasblok er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ved spejling reflekteres en indfaldende lysstråle af den reflekterende flade. Den indfaldende og reflekterede lysstråle opfylder reflektionsloven: den indfaldende stråle, den reflekterede stråle og fladenormalen ligger i samme plan, og de to strålers vinkler med fladenormalen er lige store.

Ved brydning af en lysstråle ved overgang fra et transmitterende medium til et andet, deles den indfaldende stråle i en reflekteret stråle og en brudt stråle. Den reflekterede stråle opfylder sammen med den indfaldende stråle reflektionsloven. Den indfaldende og den brudte stråle opfylder brydningsloven: den indfladende stråle, den brudte stråle og fladenormalen ligger i samme plan, og de to strålers vinkler med fladenormalen opfylder relationen (Snells lov)

        ni·sin(vi) = nb·sin(vb)

hvor ni og nb er brydningsindekserne i det indfaldende og brudte mesium.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2014 af mathon

Retningen af en lysstråle igennem en planparallel glasblok
parallelforskydes
                                    a=\frac{d\cdot \sin(i-b)}{\cos(b)}

a er parallelforskydningen
d er glasblokkens tykkelse/planafstand
i er lysstrålens indfaldsvinkel
b er lysstrålens brydningssvinkel


Skriv et svar til: optikN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.