Fysik

Bohrs atommodel skaller

20. juni 2014 af ikkekasper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder med bohrs atommodel i forbindelse med eksamen.

Jeg har i folkeskolen for nogle år tilbage lært at antallet af skaller et atom har, svarer til perioden grundstoffet befinder sig i, men dette stemmer ikke overens med hydrogen og bohrs atommodel.

Med dette mener jeg bl.a. at emission/absorption vel ikke burde kunne finde sted, hvis kun atomet har én skal da den i så fald ikke ville kunne bevæge sig til en anden.

Jeg er klar over, at dette ikke er tilfældet, men hvor tænker jeg galt.

Pointers?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2014 af peter lind

Der er ikke kun en skal, der er altid uendelig mange; men der findes kun en inderste skal. Normalt vil elektronen i brint befinde sig i den inderste skal; men der er ikke noget i vejen for at den kan slås op i en anden skal og derfra senere hoppe ned i grundtilstanden igen


Svar #2
20. juni 2014 af ikkekasper (Slettet)

Tak for svar! Det giver fin mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2014 af mathon

Energien er kvantiseret:
     for hydrogen:
                                            E_n=-\frac{h\cdot c\cdot R_{db}}{n^2}=-\frac{13,6\; eV}{n^2}


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. juni 2014 af SuneChr


Læg mærke til ligningen.


Skriv et svar til: Bohrs atommodel skaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.