Studievalg og videregående studie

Valg af uni hvis man skal læse medicin, psykologi eller odontologi

26. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

Hej alle derude :) 
Står som mange andre i den situation, at jeg skal søge en videregående uddannelse. Min 1. prioritet er medicin, min 2. psykologi og min 3. odontologi. 

Er der nogen medicin, psykologi eller odontologi studerende derude som kan fortælle fordele og ulemper ved de universiteter de læser, netop til de tre studier? Hvorfor skal man vælge fx KU istedet for SDU eller Aarhus uni istedet for Aalborg osv. Jeg tænker ren fagligt og eksamensmæssigt, ikke noget med gennemsnit eller distance. 


Mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2014 af JEEJ2008

Du skal da vælge Århus for der går jeg ;) - De er i gang med en omfattende renovering af anatomibygningen, så det bliver rigtig lækkert. Inden for det første år kommer du også til at udføre dissektion, og kommer i klinik hvor du ligesom kan komme ud og "lugte" til medicinfaget. Der er eksamener sidst på semestrene hvilket, synes jeg, er en fordel i forhold til evt. stress når man gerne vil sammensætte sin egen læseplan på en sådan måde at man når igennem alt materialet. Ud over det vil jeg også nævne at det er en fantastisk studieby med masser af diverse tilbud til os studerende. Og så har Århus Uni. jo den store kapsejlads hvert år ... er der nogen af de andre uni's der har det ... spørger bare :p

Ellers hvis du har snittet til til at kunne bære det, så ville jeg nok vælge at holde fri et år, men det er jo selvfølgelig en individuel ting. Jeg forstår at nogle drager stor fordel af lige at være væk fra alt hvad der hedder bøger i lidt tid ;)

MVH. ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2014 af Proprium (Slettet)

Klart Aarhus Universitet, hvis du skal læse medicin, og det er af nogle af de samme grunde som dem, JEEJ2008 angiver! Aarhus er fantastisk, og uniparken er skøn om sommeren! 


Svar #3
26. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

#1og #2  Tak for svarene. Hvor mange eksamener har man så til hvert semester sådan ca. ? :)  


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2014 af JEEJ2008

Jeg har haft 2 - 3 eksamener hvert semester :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2014 af Proprium (Slettet)

Det er lidt forskelligt. På 1. semester var jeg fx til tre eksaminer, hvor jeg på 2. semester var til 4 (2 ud af disse fire var i makroskopisk anatomi, som var fordelt på to eksaminer). 

Studievejledningen på Aarhus Universitet kan helt sikkert oplyse dig det mere præcist eller sende dig flere oplysninger, hvis du ringer og spørger. :-)


Svar #6
26. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

Når okay :)  Nu er det sådan at jeg ikke synes at matematik er særlig spændende, men kan godt lide andre naturvidenskabelige fag. Er der meget matematik i medicin studiet? Er der overhovedet et fag der hedder matematik sådan specifikt ? 

#5 Ja det kan jeg også godt, men så skal jeg ringe til alle 4 universiteter og spørger ;/ det er også dejligt at få det at vide fra de studerende og deres synspunkter :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2014 af Proprium (Slettet)

Ja, det har du selvfølgelig ret i, det var også bare et forslag. Man ved jo aldrig rigtig, hvordan folk foretrækker at gribe tingene an. ;-)

Nej, der er ikke et fag, som hedder "matematik", men der er mange fag, hvor du skal regne og bruge nogle af de ting, du har lært i matematik. Det betyder ikke, at du skal regne med cosinus og sinus, men du skal nok regne med at taste en ting eller to ind på lommeregneren, da medicinstudiet jo er naturvidenskabeligt. 


Svar #8
26. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

#7 tak skal du have :) 

 


Svar #9
27. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

Er der ikke andre som kan skrive lidt om de universiteter de går på ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. juni 2014 af DrProfEvil (Slettet)

Hej preity1610

Jeg ved ikke hvor mange studrende, fra de uddannelser, der bruger studieportalen, men der findes et andet fora kaldet studmed(.)dk (fjern paranteserne). Der vil jeg tro det er bedre at stille sådan et spørgsmål henne af (hvad angår medicin - de andre studier ved jeg ikke lige så meget om).

Personlig valgte jeg SDU som første prioritet, og Aarhus som anden.

Og hvorfor valgte jeg så SDU? Det gjorde jeg fordi jeg godt kan lide deres optagelsesprincip med den særlige 50/50 fordeling mellem kvote 1 og 2, samt metoden de optager på i kvote 2 med tests. Ydermere kan jeg godt lide ideen med blokopbygningen, hvor du skal oftere til eksamen, men derimod også for et mindre pensum at skulle igennem til eksamen. (Desuden kommer jeg fra København og vil gerne være tæt på - og ville absolut IKKE ind på Panum).

Grunden til at jeg valgte Aarhus som andenprioritet, var at de er anerkendt for at være rigtig dygtige på deres kandidatdel, samt ved de kliniske ophold. Og så kan jeg bare godt lide Jylland :)

Aalborg er relativt nystartet, og har samtidigt et relativt lille optag, hvor de bruger de første år sammen med stud. med. is'erne (Medicin med Industriel Specialisering), hvorefter de bliver splittet op, så det er stud. med.'er sammen og stud. med. is'er sammen. Mange kritiserer Aalborg grundet deres lille optag, og det nystartede studie. Det mener jeg dog ikke er velfortjent, da der kan komme rigtig meget godt samarbejde ud af små årgange.

København er København (du får storbyen med alt der følger). Desværre har nogle af de bekendte jeg har, som har deres daglige gang på Panum instituttet, beklaget sig over at der skulle herske en vis negativ stemning, hvor det hurtigt bliver overfladisk de studerende imellem (dog ikke noget jeg selv ved noget om, da jeg ikke går der).

Du skal dog bemærke at alle universiteterne uddanner lige dygtige læger, og de lærer det samme alle steder, bare på forskellige måder.

Mit råd til dig vil være at tage rundt i studiebyerne, besøge universiteterne, og bestemme dig for hvilket virker mest tiltalende for dig (og lade være med at skille nogen fra, eller til, før du har besøgt dem alle).

MVH.


Svar #11
27. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

#10 tak for svaret, meget brugbart :)

Tror ikke jeg kan nå at rejse rundt til de forskellige universiteter da jeg skal søge her meget snart. Jeg bor også i KBH. Så du pendler fra KBH til SDU, er det ikke hårdt? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. juni 2014 af DrProfEvil (Slettet)

Der er en del, der pendler fra København til både Roskilde og Odense, så det kan sagtens lade sig gøre ;)

Men jo, det er ikke altid lige sjovt. Flytter også til Odense på et tidspunkt.

Ellers er det også en rigtig god ide at læse studieguiderne på de forskellige universiteter, og se om der er en model du hælder mere til, end en anden. 

Ps. Det er også værd at kigge på priserne på boliger de forskellige steder, da især Aalborg er langt billigere, end de andre byer.


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. juni 2014 af JEEJ2008

#10 - men hvorfor vælge et uni. ud fra hvilken optagelses proces de har det forstår jeg ikke?? Jeg er uenig med dig i pensumdelen :) Dit pensum (sammenlagt) er vel ikke mindre, men må være mere intenst/komprimeret netop fordi i skal op til eksamen efter så kort tid(?) ... og hvad hvis man nu kommer bagud med læsningen ... er det ikke mega stress at skulle nå at læse alt før eksamen ?? Tænker sådan i modsætning til Århus hvor eksamen ligger til sidst i semestret :) - ydermere er det jo 6 år af ens liv man skal være på uni. (i hvert fald de 3 bach. år) og her tænker jeg at Odense bare ikke har så meget at tilbyde studerende, som eks. Århus og Kbh. har (sorry til folk fra Odense der skulle læse med ... der er min favorit by at køre igennem :D ) - så de andre byer ville da være at foretrække frem for Odense? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. juni 2014 af Teodos (Slettet)

Det kommer jo an på hvem man er. Odense står langt fra stille! Det kan godt være det er en mindre by, men det er også efter min mening, en del af charmen. Jeg er så absolut heller ikke et storby menneske og er glad for mit lile rækkehus i Odense ;)

Jo, man har den samme mængde pensum. Forskellen er bare at det i Odense er delt op i mindre bidder, hvilket efter min mening gør det nemmere at læse op på det til eksamen. Til forskel for at skulle læse det dobbelt op andre steder til en eksamen.

Jeg vil hellere skulle føle lidt panik over at skulle knokle 1200 sider i gennem fordi jeg er bagud, end jeg vil have samme fornemmelse med 2400 sider. Synes også det er noget mere overskueligt at tage det i mindre bidder af gangen, og med en del sammenhæng. 

SDU er jo modulopdelt, og et modul kan eksempelvis omhandle alt inden for hjerte/lunger (Anatomi, fysiologi, fysik, biokemi etc.) hvorimod du i fx Århus (mig bekendt) har et helt semester, der udelukkende handler om fysiologi. Det må være lidt af en bid at tage.

Men jeg tror i bund og grund det handler om, hvordan man selv er som person og hvad man synes er bedst for en selv.


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. juni 2014 af JEEJ2008

#14 - ok der er vi så nok forskellige. Jeg  kan nemligt godt li at have helhedsbilledet når man står og skal til eksamen sidst i semestret :) Og planlægger også med stor fordel min egen læseplan. Jeg tror aldrig nogen ville tillade dem selv at komme bagud med 2400 sider :P Har ej heller haft et semester med 2400 sider :D Jeg bryder mig ikke om moduler da jeg ser det som små "brikker" hvor man ikke kan se sammenhængen. Når man eks. når til fysiologi her i Århus, så har man haft både mikro og makro anatomi, og er vel udrustet til at forstå fysiologi IMO. - men der skal være plads til forskelligehed naturlich!


Brugbart svar (1)

Svar #16
28. juni 2014 af Dulugtergrimt

Fordelen ved medicinstudiet, i hvert fald i København, er i min verden også, at studiet er så frit, som det er. Der er enkelte obligatoriske elementer som man har mødepligt til, og af og til en rapport (især på bachelordelen er er der mange), men derudover er der ingen krav om deltagelse i diverse undervisningstimer og forelæsninger. Det gør det muligt langt hen ad vejen at planlægge sin tid, alt efter hvordan man selv føler det.

Desuden er der den fordel ved studiet i København, at de sørger for at alle er på nogenlunde samme niveau, før de kaster os ud i de helt store fag. Til at starte med har man basisfag såsom humanbiologi, så man har et overblik over, hvordan kroppen overordnet set hænger sammen, og kemi, så alle har fået genopfrisket deres kemi B. Først på 2. semester begynder studiet reelt set, hvor man starter med at lære, hvordan tingene hænger sammen når det er raskt. Så vidt jeg har hørt om studiet i Aalborg, så lærer de om organerne + sygdomme i organerne samtidigt, hvor man på de andre universiteter primært lærer hvordan kroppen fungerer, og først i slutningen af bachelordelen begynder at lære om, når kroppen ikke længere fungerer.

#14+#15

Man kan jo tale for og imod de forskellige studieordninger. Jeg ville hade at læse på SDU, da jeg ville føle, at hver dag på studiet handlede om eksamenslæsning. Jeg starter normalt med at læse seriøst til eksamen 1-1½ måned før, og med blokstruktur ville jeg have et konstant højt stressniveau. Omvendt kan man så sige, at skulle man dumpe, så er det pensum man har dumpet ikke åndssvagt stort, og til at samle op på igen relativt hurtigt.

Det er heldigvis smag og behag, og det er min påstand at der ikke er forskel på evnerne af de læger, der kommer ud de 4 forskellige steder.


Svar #17
28. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

Mange tak for jeres input allesammen :) 

Så dvs. at på SDU har man flere fag samtidig mens man i de andre uni har samme fag gennem hele semestret ? 

Har man meget kemi ? for har hørt fra nogen at skulle have kemi b på gym er for ånsvagt og man kan godt nøjes med fx mat b og kemi c hvis det skulle være ? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. juni 2014 af Dulugtergrimt

Det er nærmere omvendt - på KU kan du have flere fag overlappende, som ender ud i én stor eksamen til sidst.

Kemi B er imo en nødvendighed for rent faktisk at forstå kemien.

Brugbart svar (1)

Svar #19
29. juni 2014 af JEEJ2008

Læs mere om beskrivelse af udd. i Århus her :) http://studieordning.au.dk/studieordningHTML/755_24-03-2014_Bacheloruddannelse%20i%20medicin.html


Svar #20
29. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

JEEJ2008 

Tak skal du have :) 

Du VIL virkelig gerne have jeg læser der ;-) hehe


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.