Matematik

f(x)

14. juli 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = b*a^x . Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80).

Jeg skal bestemme tallene a og b.

Skal jeg ikke bruge denne formel:

y2/y1=(x2/x1)^{a}?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2014 af SuneChr

Prøv, v.h.a. et raisonnement, i stedet at opstille det givne:
 (I)  20 = ba2
(II)   80 = ba4
(II) divideret med (I)     4 = a2
Find a , som skal være positiv.
Indsæt i (I) eller (II) og find dermed b.


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2014 af mathon

                y_2=b\cdot a^{x_{2}}
                y_1=b\cdot a^{x_{1}}          som ved division giver

                \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}
hvoraf
                \frac{80}{20}=a^{4-2}=a^2

                2^2=a^2
                a=2

                b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=\frac{20}{2^2}=5


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2014 af Stats

For eksponentielle funtioner:

a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

b=y_{1/2}\cdot a^{-x_{1/2}}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.