Fysik

Momentberegning

06. august 2014 af simonknak (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Hvis jeg påvirker punktet, angivet af det røde kryds, med 100 kg, hvordan finder jeg så ud af hvad punktet, angivet af det blå kryds, er påvirket med? SE VEDHÆFTEDE FIL(MÅLENE ER I MM)

Vedhæftet fil: Skitse - stempel1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2014 af hesch (Slettet)

Hvis man nu omskriver påvirkningen på 100kg til en påvirkning på 982N, så mangler der blot en retning på påvirkningen. Jeg antager, at den er lodret nedadrettet, nu hvor udgangspunktet er en belastning på 100kg ?

Det gælder så i statisk tilstand, at:

 kraft*arm = kraft*arm :

55mm * 982N + ( 55 - 45 ) mm * x = 0     =>        

x = - 5401 N      ( den opadrettede kraft fra stemplet = 5401 N ).

Men jeg har lidt svært ved, at få din pumpe til at virke dynamisk, for der mangler et leje enten i stemplet, eller i bunden af den højre lodrette stang. Ellers er der et eller andet i konstruktionen, der knækker.


Svar #2
07. august 2014 af simonknak (Slettet)

Tusind tak for svaret. Begge cirkler er lejer, ændrer det på beregningerne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2014 af hesch (Slettet)

At begge cirkler er lejer, havde jeg "luret".

Men der mangler altså et tredie leje, førend konstuktionen virker dynamisk:

Hvis du presser den skrå stang nedad, indtil den står lodret, vil de to lejer stå lodret over hinanden. Hvad siger stempelstang og højre lodrette stang til det ?  Hvilken knækker først ?

Indførelse af dette tredie leje, vil ændre beregningen.


Svar #4
07. august 2014 af simonknak (Slettet)

Aha på den måde.

Det scenarie opstår ikke i virkeligheden, men kan godt se at skitseringen siger noget andet.

Skriv et svar til: Momentberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.