Matematik

Vektorer

09. august 2014 af eray (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har fået denne opgave som lyder således: I et koordinatsystem i planen er to vektorer A og B givet ved A=(3,T) og B= (2,8)

bestem t, så A og B er parallelle

Det jeg har lavet indtil videre ser sådan ud: i skal i denne opgave gøre brug af Prikproduktet. Da vi skal bestemme t så A og B er parallelle. Vi kan ikke gange kors, da vi ikke ved hvad t er, så vi isolere det:
A*B=(3*8)+(t*2)

Jeg ved tilgængeld ikke om det er rigtigt, men det jeg regner med at gøre nu er at isolere t og bare regner det ud herfra, men jeg ved ikke hvor rigtigt det kan være, og hvis det evt. er rigtigt har det vakt mig problemer med at isolere t

... Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2014 af Drunkmunky (Slettet)

For at to vektorer skal være parallelle så skal deres determinanten være lig mel 0.

Du har altså, at |AB|=|(3,t)(2,8)|=3*8-t*2=24-t*2=12-t.

For at det skal give nul, må t=12. Så du får, at (3,12) og (2,8) er parallelle.


Svar #2
09. august 2014 af eray (Slettet)

Aaah okay, så jeg behøvede ikke at isolere noget, nu giver det mening :)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.