Musik

Betydning af: at yde alt for lak?

10. august 2014 af Somboonsim (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogen, der ved, hvad "at yde alt for lak" betyder?

(Fra Kingos "Vågn op og slå på dine strenge".

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2014 af SuneChr

Alt for lak = alt for mangelfuld. (Engelsk, lack. Kingo var af skotsk slægt).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2014 af Stygotius (Slettet)

Nja, -næsten.

Tænk også på Grundtvigs "Det hellige kors" (1837),  hvori det hedder "hans bitre død uden lak og lyde"  , dvs. uden mangler og fejl.

"at yde alt for lak"  =  at give alt hvad jeg har og kan for at prøve at opveje (=kompensere for) mine mangler. 


Skriv et svar til: Betydning af: at yde alt for lak?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.