Fysik

Bølger - formel

12. august 2014 af vapser (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle fysik eksperter!

Jeg har lige et enkelt spørgsmål, som jeg ikke lige kan finde logikken i.

Indenfor emnet bølger findes formlen f=1/T

Men hvorfor lige 1/T? Jeg ved godt at T er periode.

Håber der er nogle der kan hjælpe! - På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af mathon

      frekvensen f er antal svingninger pr tidsenhed

                           f=\frac{n}{t}=\underset{forkortes \, med\, n}{\frac{n\cdot 1}{n\cdot T}}=\frac{1}{T}


Svar #2
12. august 2014 af vapser (Slettet)

Okay tak nu har jeg næsten forstået det, men er ikke helt med på hvor 1 tallet kommer fra? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2014 af mathon

alle tal x kan skrives som   x • 1


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svingningstiden T er tiden for 1 svingning. Frekvensen f angiver antallet af svingninger i et fast tidsforløb t, for eksempel t = 1 s . Antallet af svingninger i tidsrummet t er da

        n = t/T     (vi måler, hvor mange gange T går op i t)

og frekvensen er da

        f = n/t = (t/T) / t = 1/T


Svar #5
12. august 2014 af vapser (Slettet)

Tak mathon :)

Eeeej tusind tak for det Andersen11, det var sørme en god forklaring! Super fedt at du ville bruge tid på det :)

Skriv et svar til: Bølger - formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.