Matematik

reduktion

14. august 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er dette rigtigt

(a-b)(a+b)-2a^2+b^2

a^2*b^2-2a^2+b^2

kan det passe at reslutater giver 2a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Benyt en kendt kvadratsætning til at regne det første produkt korrekt ud.


Svar #2
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

a^2+b^2+2ab-2a^2+b^2

kan det passe det giver 2b


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2014 af mathon

(a-b)(a+b) = ?    (kvadratsætning 3 fra folkeskolen)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad være med at gætte. Udregn (a-b)(a+b) ordentligt.


Svar #5
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

woops 
a^2+ab+ba+b^2+2ab^2+b^2


Svar #6
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

og resultater giver a +2b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er helt galt. Du sjusker igen med fortegnene.

(a-b)·(a+b) = a·a + a·b + (-b)·a + (-b)·b = ...


Svar #8
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

kan ikk løse den :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

(a-b)·(a+b) = a·a + a·b + (-b)·a + (-b)·b = a·a + a·b - b·a - b·b = ...


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. august 2014 af Soeffi

lalala1122, prøv at starte forfra og skriv dine beregninger op, idet du bruger x2-tasten i editoren, det vil gøre det lettere for os at følge med. Du skriver f.eks. a2 ved først at skrive a dernæst trykker du på x2-tasten skriver 2 og trykker på x2-tasten igen for at fortsætte normalt.


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.