Matematik

Fra decimaltal til brøker

14. august 2014 af Amj0310 - Niveau: 8. klasse
Hej :) jeg er en pige i 8 klasse som ikke kan løse den her opgave.

Hvad er brøken til det her decimaltal 0,77777

Håber nogen kan hjælpe ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2014 af mathon

     0,77777=\frac{0,77777}{1}=\frac{0,77777\cdot 10^5}{1\cdot 10^5}=\frac{77777}{100000}


Svar #2
14. august 2014 af Amj0310

Tak :)

Svar #3
14. august 2014 af Amj0310

:)

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2014 af SuneChr

# 0
Er du usikker på, om decimalbrøken  0,77777  skulle have været
0,77777............................. ?


Svar #5
14. august 2014 af Amj0310

Ja decimaltallet er 0,77777........ , altså hvor 7 bare forsætter for evigt

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. august 2014 af kasplars (Slettet)

Du kan bl.a. skrive \frac{0,777..}{1}.


Svar #7
14. august 2014 af Amj0310

Okay :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du kalder tallet 0,777777777.... for x, har du så

        10x = 7,7777777777....
            x = 0,7777777777.....

så    10x - x = 9x = 7,777777777.... - 0,777777..... = 7 ,

hvorfor

          x = 7/9 .


Skriv et svar til: Fra decimaltal til brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.