Matematik

Reducering

14. august 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

4a*(a-5b)+20ab = ...

(7a+b) - (7a-b) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

1) Gang 4a ind i parentesen. Du vil opdage, at der er to led, som går ud med hinanden.
2) Gang -1 ind i parentes nummer 2. Du vil igen opdage, at der er to led, som går ud med hinanden.
Skriv i øvrigt næste gang en opgavebeskrivelse. Det er en vigtig del af matematikken at få noget tekst med.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2014 af SuneChr

4aa - 4a5b + 20ab =
7a + b - 7a - (- b) =


Svar #3
14. august 2014 af Egofaciens (Slettet)

Den første får jeg til 4a2, men den anden forstår jeg stadig ikke.. :(
 

Det tænkte jeg ikke lige over, da der kun står "reducer udtrykkene."

Håber, du kan hjælpe mig igen! :)


Svar #4
14. august 2014 af Egofaciens (Slettet)

Forstår ikke hvorfor der står "- (-b)"?

Er det ikke meningen, at man skal ændre fortegnene (eller hvad de hedder.. altså + og -) når der står "-" foran en parentes? måske er det derfor jeg ikke får det korrekte svar..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

- (-b) betyder netop, at fortegnet for (-b) skal ændres. Man har

        - (-b) = +b .


Svar #6
14. august 2014 af Egofaciens (Slettet)

Hmmmm okay.. 

Bliver svaret så bare b2... Eller?

7a+b - 7a - (-b)

7a+b = 7ab? - 7a = b 

minus gange minus giver plus.. dvs b*b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan ikke bare ændre addition (+) til multiplikation (·) .

Man har

        7a + b - 7a - (- b) = 7a + b - 7a + b = ...

Træk led af samme slags sammen.


Svar #8
14. august 2014 af Egofaciens (Slettet)

OKay, så:

7a + b - 7a + b = ...

7a - 7a = 0 ..

7a + b - 7a + b = ...

b + b = b2....... 

Men det var jo ikke det rigtige svar :((...


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Bemærk, at b + b ikke er lig med b2 . b2 betyder b·b .

        b + b = ....    (hvor mange "b" har man i alt?)


Svar #10
14. august 2014 af Egofaciens (Slettet)

Nååååååå.............. 2b?!


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, netop.


Svar #12
14. august 2014 af Egofaciens (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.