Matematik

andengradsligning

17. august 2014 af xwomen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder og løser nogle andengradligninger og er gået i stå ved denne. en der kan løse den?

x^2-3√3x+6=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskrimanten d og indsæt så i rodformlen. Bemærk, at b = -3·√3 .


Svar #2
17. august 2014 af xwomen (Slettet)

er dette rigtigt?

d=-3•√3^2 - 4•1•6 =-33


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Man har

        d = b2 - 4ac = (-3·√3)2 - 4·1·6 = 27 - 24 = 3 .


Svar #4
17. august 2014 af xwomen (Slettet)

Mange tak, nu forstå jeg!


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.