Fysik

Kanonkonge

19. august 2014 af Whisky1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En kanonkonge skyldes ud af en kanon, med 60 km/t. Inde i kanonen sidder et stempel, der skylder manden af. Han accelerer over strækningen 5,1 m i kanonrøret.

Beregn størrelsen af kanonkongens gennemsnitlige acceleration over denne strækning. 

Hvilken formel skal jeg bruge her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt bevægelsesligningerne for konstant acceleration.

        v = at , s = (1/2)·a·t2 .

Eliminer t og udtryk a ved v og s.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af mathon

                                \small a=\frac{v^2}{2s}


Svar #3
19. august 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Super mange tak :-)


Svar #4
19. august 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Jeg fandt frem til 27,23m/s^2

Manden lander et stykke væk, i et sikkerhedhedsnet der er 3,2 m lavere end kanonons munding. Kanonens vinkel fra jorden er 35 grader.

Kan i også hjælpe mig igang med den? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er spørgsmålet her? (Spørgsmålet i opgaven, som du skal have hjælp til).


Svar #6
19. august 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Det er hvordan jeg udregner t (tiden) i formlen for det skrå kast 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opstil ligningerne for det skrå kast uden luftmodstand. Projicer starthastighedsvektoren ind på x- og y-retningerne. Jævn bevægelse i vandret retning, konstant acceleration i lodret retning. Løs så ligningen

        y(t) = y0 - 3,2m .


Skriv et svar til: Kanonkonge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.