Spansk

sætninger fra dansk til spansk - hjælps søges!!

23. august 2014 af miabadia (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle søde mennesker, som vil rette disse sætninger igennem?? :) Jeg er ikke så god til spansk!
 

1) Fortælleren kan godt lide sit kvarter.
- El narrador le gusta su barrio.

2a) Han synes,
- Piensa,

2b) det er meget mere interessant end noget andet.
- es mucho más interesante (end noget andet?)


3) De, der bor der, vil altid gerne give ham emner til hans romaner.
- ellos, que viven allí, harán siempre desean ???


4a) De er sikre på,
- Están seguros de


4b) at han en dag vi vinde en pris.
- Están seguros  que un día va a ganar un premio

5) “Jeg kan også hjælpe dig.
- También puedo ayudar a usted.


6) Mit liv har været en hel roman.
- Mi vida ha sido una novela entera.
 

7) Lad mig fortælle.”
- Déjame decirte”


8) Så begyndte hun at tale.
- así empezó a hablar


9) Det var en dramatisk historie!
- Era una historia dramática!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af jbmm (Slettet)

1) Fortælleren kan godt lide sit kvarter.
- El narrador le gusta su barrio.
'narrador' er blot en udvidelse af dativ 'le', og dativ har altid a foran, når det er et substantiv:
al narrador le gusta...

 

2a) Han synes,
- Piensa,

2b) det er meget mere interessant end noget andet.
- es mucho más interesante (end noget andet?) que otra cosa
Bemærk at det hedder: han synes (at) det er....
Dette 'at' SKAL medtages på spansk

 


3) De, der bor der, vil altid gerne give ham emner til hans romaner.
- ellos, los que viven allí, harán siempre desean ???
vil gerne = querer, preferir, gustar
give ham = dar + dativ (ham, efterstilles og samskrives med infinitiv)
emne = asunto, idéa, motivo osv.

 


4a) De er sikre på,
- Están seguros de


4b) at han en dag vi vinde en pris.
- Están seguros  de que un día va a ganar un premio

5) “Jeg kan også hjælpe dig.
- También puedo ayudar a usted.NEJ!
Hvad hedder "dig" (genstandsled af "du")? og hvilken person er det? 
Brug din ordbog!

 Mit liv har været en hel roman.

- Mi vida ha sido una novela entera.
 

7) Lad mig fortælle.”
- Déjame decirte” (der står fortælle, ikke fortælle dig)


8) Så begyndte hun at tale.
- así después/entonces empezó a hablar


9) Det var en dramatisk historie!
- Era una historia dramática!


Svar #2
25. august 2014 af miabadia (Slettet)

Tusind tak skal du have for din hjælp! :) Dejligt at du skriver hvilke fejl jeg laver osv., og hvorfor det er forkert!


Skriv et svar til: sætninger fra dansk til spansk - hjælps søges!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.