Fysik

HJÆLP

24. august 2014 af lektier112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået følgende to opgaver, som jeg ikke kan finde ud af..

Byen Marstal på Ærø har et solvarmeanlæg. Solfangerpanelerne på dette anlæg har et samlet areal på 9040 m2. En sommerdag skinner solen i 8,5 timer. Solfangerpanelerne modtager herved i gennemsnit energi med effekten 870 W pr m2. Af denne energi overføres 40% som varme til  vandet i solvarmeanlægget.

a) Beregn den energi, som vandet i solvarmeanlægget modtager fra solstrålingen på den pågældende dag.

b) Bestem temperaturen af vandet i tanken efter tilførslen af den overskydende energi.

Håber I kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Gang effekten pr m2 med det samlede areal, og gang så med den samlede tid, hvori solen skinner på denne sommerdag.

Der mangler oplysninger i forbindelse med spm b). Se evt denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1371519 hvor en tilsvarende opgave er diskuteret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af mathon

  energi overført til 10 000 m3 vand 

                                   \small E_{overf\o rt}=0,40\cdot \left (870\; \frac{W}{m^2} \right )\cdot \left ( 9040\; m^2 \right )\cdot \left ( 30600\; s \right )=9,62652\cdot 10^{10}\; J

Når der ses bort fra energiudveksling med omgivelserne
har du
for vandet

                         (V • ρ) • c • ΔT = 9,62652·1010 J          

                         V • (103 kg/m3) • (4184 J/(kg·C)) • ΔT = 9,62652·1010 J         

                                            \small \Delta T=\frac{9,62652\cdot 10^{10}\; J} {V \cdot \left ( 10^{3}\; \frac{kg}{m^3}\right )\cdot \left ( 4184\; \frac{J}{kg\cdot C}}\right)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2014 af mathon

første linje i #2
skulle have været slettet.


Svar #4
24. august 2014 af lektier112 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.