Matematik

Udfald 3^6

24. august 2014 af hgbhg (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Er der nogen der kan hjælpe med at få alle udfaldene. Det er regnestykket 3^6 altså 3x3x3x3x3x3 = 729
Men det jeg gerne vil vide om nogen kunne skrive alle 729 udfald.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af Heptan

Kan du skrive hvad opgaven går ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af SuneChr

Her kan der være tale om udfaldsrummet for 6 fodboldkampe, som hver kan ende med "hjemmesejr", "uafgjort" eller "udesejr". Du skal nok vente på, at en kan skrive et program, som en computer kan udskrive ved hjælp af.
Håndskrevet for kun 3 kampe har vi, så du kan se princippet i det:
kamp nr. 1     1x21x21x21x21x21x21x21x21x2
kamp nr. 2     111xxx222111xxx222111xxx222
kamp nr. 3     111111111xxxxxxxxx222222222


Svar #3
24. august 2014 af hgbhg (Slettet)

Det er en opgave om en gammel cykel lås hvor der er 6 pinde med 3 valgmuligheder pr. Pind

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2014 af Heptan

for valgmulighederne 1-3

1 1 1 1 1 1

1 1 1 1 1 2

1 1 1 1 1 3

osv


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2014 af SuneChr

# 3
Da kan man så passende kalde positionerne  0, 1 og 2  for henholdsvis "urørt", "ind" og "ud".
Du kan få et tip til at få kombinationerne skrevet i Excel, hvis du kan bruge det.


Svar #6
24. august 2014 af hgbhg (Slettet)

Jeg vil godt høre dit tip.

Brugbart svar (1)

Svar #7
24. august 2014 af SuneChr

Lad kolonne A være første tast på låsen, B anden .................
Rækkerne 1 - 729 er kombinationerne
Indtast da i henhold til # 5 :

A1     → A243    0
A244 → A486    1
A487 → A729    2

B1      → B81    0
B82   → B162    1
B163 → B243    2

C1     → C27    0
C28   → C54    1
C55   → C81    2

D1     → D9      0
D10   → D18    1
D19   → D27    2

E1     → E3      0
E4    →   E6    1
E7   →    E9    2

F1                   0
F2                   1
F3                   2

Med kopieringsfunktionen lader du de seks kolonners sekvenser gentage sig indtil slutningen i række 729.


Svar #8
24. august 2014 af hgbhg (Slettet)

Jeg er ikke ekspert i excel kunne du måske sende et screenshot at hvordan man gør?

På forhånd tak


Svar #9
24. august 2014 af hgbhg (Slettet)

Tak sunechr
Det virker nu, den er låst op.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er jo for så vidt blot tale om at skrive tallene fra 010 til 72810 i 3-talssystemet.

Derfor kan man fremstille det i Excel på denne måde:

I søjle A (A1:A729) anbringes tallene 0, 1, ..., 728, hvilket kan gøres enkelt ved at skrive 0 i A1, 1 i A2, og så trække [A1:A2} ned til A729.

I cellerne B1 : G1 indtastes følgende formler:

B1:  =MOD((A1-3*3*3*3*C1-3*3*3*D1-3*3*E1-3*F1-G1)/3^5,3)
C1:  =MOD((A1-3*3*3*D1-3*3*E1-3*F1-G1)/3^4,3)
D1:  =MOD((A1-3*3*E1-3*F1-G1)/3^3,3)
E1:  =MOD((A1-3*F1-G1)/3^2,3)
F1:  =MOD((A1-G1)/3,3)
G1:  =MOD(A1,3)

Formlerne i [B1:G1] kopieres så til området [B2:G729]


Skriv et svar til: Udfald 3^6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.