Fysik

Varmefylde

24. august 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle sammen. Jeg er lidt i tvivl om det er rigtigt.. Jeg håber i vil hjælpe mig :* 

Opgave 1:

En metalblok vejer 2,5kg. En måling viser, at når blokken får tilført en energi på 62,2kJ, stiger dens temparatur fra 15 grader til 70 grader. 

a) beren metalblokkens varmefylde. 

b) Hvilket metal kan den være lavet af? 
_____________________________________________

a) 

62,2Kj = 2,5kg*c*55c

c= 62,2kj/ 2,5kg * 55c 

c = 1368,4 kj/kg*c 

b) 

hvordan kan jeg finde ud af, hvilket metal det er ? :I 

Mange tak på forhånd, knus Liva 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Det er korrekt stillet op, men ce er ikke beregnet korrekt:

        c = ΔE / (m·ΔT)

Du har ganget med ΔT i stedet for at dividere med ΔT.

b) Slå op i en databog med værdier over specifikke varmefylder for forskellige stoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Stoffet har en specifik varmekapacitet på 0,4524 kJ/kg*T. Som #1 skriver har du regnet forkert. Benyt denne tabel til at afgøre, hvilket stof der er tale om: http://www.formel.dk/materialedata/metaller.htm


Svar #3
24. august 2014 af LivaAaa (Slettet)

Mange tak for jeres svar :-) 


Skriv et svar til: Varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.