Matematik

Bygning af skibet!!

25. august 2014 af AnnesofieKlaest (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej er der nogle der kan hjælpe med en matematik opgave? Har sat med denne opgave i rigtig lang tid og kan ik' forstå pointen i den. Og tegningen der følger med giver heller ikke rigtig nogen menning. Håber der er en der kan hjælpe :)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

3.1 Først kløves træstemmen langs en diameter i to lige store stykker. Hvert stykke kløves så i to stykker, der er lige store, osv. til man i alt har 32 stykker, der er lige store.

3.4 Beregn træstammens omkreds og divider med antallet af stykker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af Soeffi

3.1) Svar: man deler en gang og får to stykker, disse deles igen og man får fire...i alt deles 1+2+4+8+16 gange = 31 gange.

3.2) Svar: hvis der skal laves en passer og lineal-løsning, halveres en cirkel fem gange ved vinkelhalveringskonstruktion. 

3.4) Svar: Længden (L) af stykket fra spidsen af træstyket hen til det sted, hvor planken begynder kan beregnes ved at benytte, at der for den retvinklede trekant i spidsen gælder: L = cos(11,25)·hypotenuse, hvor hypotenusen er 3 cm/sin(11,25), dvs. L = 3cm·cot(11,25) = 16,8 cm.

Længden (L1) fra spidsen af træet hen til bagsiden af planken kan findes ved Pythagoras' læresætning: (L1)2 + (3cm)2 = (54cm)eller L= 53,9cm. Heraf findes plankens bredde til 53,9 cm - 16,8 cm = 37,1 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er den korrekte fremgangsmåde til 3.4 . Det skal dog beregnes korrekt. Man har

        L = 3cm/tan(11,25º) = 15,082 cm

og dermed plankens bredde

        B = √(54cm)2 - (3cm)2) - 3cm/tan(11,25º) ≈ 38,8cm .


Skriv et svar til: Bygning af skibet!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.