Matematik

Opgave c

28. august 2014 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Hvordan løser jeg opgave c i opgaven som er vedhæftet som billede.

f(x)=2,02*x1,28 

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 8.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

(716/100)*115 - så indsætter du resultatet, som x-værdi og løser funktionen.


Svar #2
28. august 2014 af snilo (Slettet)

Vil du forklare hvorfor? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x2 = 1,15*x1

f(x2) = 2,02*(1,15*x1)1,28  <=>

f(x2) = 2,02*(1,15)1,28 *x11,28  <=>

f(x2) = (1,15)1,28 *f(x1)  <=>

f(x2) = 1,196*f(x1)

Så den bliver forøget med 19,6%.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. august 2014 af Therk

Jeg tror, du skal kigge på din funktion f(x):

f(359) = 2{,}02 \cdot 359 ^{1{,}28} \approx 4101{,}508 \neq 3800

Edit: Du har fundet de rigtige værdier; brug dog evt. lidt flere decimaler.


Svar #5
28. august 2014 af snilo (Slettet)

Det forstod jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2014 af Therk

#5

Det forstod jeg ikke?

Hvilket? #3 eller #4?


Svar #7
28. august 2014 af snilo (Slettet)

Begge :/


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Til #3

Vi skal finde ud af, hvor meget f(x) bliver forøget, når x bliver forøget med 15%. Jeg tager derfor to værdier af x og kalder dem x1 og x2 og lader den ene være 15% større end den anden. Altså x2 = 1,15*x1. Jeg sammenligner så funktionsværdierne og finder, at f(x2) = 1,196*f(x1). f(x2) er altså 19,6% større end f(x1).


Svar #9
28. august 2014 af snilo (Slettet)

mange tak, det giver god mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2014 af Therk

Og til den anden del: Med kun 2 decimaler er det meget upræcist - du burde også runde op til 2,03, hvis du kun bruger 2 decimaler, da den mere præcist er 2,02884.


Skriv et svar til: Opgave c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.