Matematik

Differentialregning

31. august 2014 af mabi97 - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg sidder her med et par opgaver angående differentialregning, som jeg har lidt vanskeligheder med at besvare. 
Opgaven:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:
A) f(x) = 3x3-6 ,   P(2.18)
B) f(x) = √x+x ,    P(4,6)
C) f(x) = 5x+(1/x),  P(2,f(2))
D) f(x) = 3x2-(1/x),  P(1,f(1)).


På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af peter lind

Brug at ligningen til tangenten for grafen for f(x) i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
31. august 2014 af mabi97

Jeg har bare svært ved at finde ud af den...
Du kunne vel ikke hjælpe mig igennem opgave A, sådan så jeg kan komme igennem resten selv? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2014 af peter lind

1) Find f'(x)

2) find f'(2) ved at erstatte x med 2 i resultatet i 1)

3). Indsæt det fundne med x0=2 og f(x0) =18 i ligningen i #1


Svar #4
31. august 2014 af mabi97

Hvilken formel skal jeg bruge for at finde f'(x)??
Undskyld de mange spørgsmål :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2014 af peter lind


Svar #6
31. august 2014 af mabi97

Okay, tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2014 af miljoi

Kan i hjælpe med det her??

funktionen f og g er givet ved f(x)= 2x +1 og g(x)= -2x+1. bestem grænseværdierne 

1) lim x->1 (f+g)(x)

2) lim x->1 (f-g)(x)

3) lim x->1 (f/g)(x)

4) lim x->1 (f*g)(x)

Skal jeg bare sige 1) (f+g)(x)= (2x+1+(-2x+1)) = 1 ?? Eller hvordan?

2) (f-g)(x)= (2x+1-(-2x+1))= 4))

3) (f/g)(x)= 2x+1/-2x+1 =1

4) (2x+1 *(-2x+1))= 1??

Eller hvordan ?+


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2014 af peter lind

Det er korrekt at du  kan udregne f(x)+g(x) o.s.v. men du gør det bare konsekvent forkert.

Når du har fundet disse resultater skal du du derefter se på hvad der sker  for x-> 1

Alternativt kan du finde grænseværdierne for f(x) og g(x) for x -> 1 og dernæst bruge regler om grænseværdier til at finde resultatet


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.