Matematik

Løsningsmængde på intervalform

01. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(a)

x>6

L=[6,∞[

(b)

x<4

[4;∞[

(c)

x>-4

[-4;∞]

(d)

x>8

L=]8;∞]

(e)

x<-8

L=]-8;∞]

Jeg har en opgave, hvor jeg skal skrive løsninger på uligheder, om til løsningsmængde på intervalform. Det er noget forvirrende for mig, hvilke resultater får I?

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af trunzze

Det ser næsten rigtigt ud... Følgende er rettet..

(b)

x≤4 (x skal være mindre/lig med 4.. den kan altså ikke blive større end 4)

L= ]-∞;4]

(e)

x<-8 (x skal være mindre, men ikke lig 8... den kan altså ikke blive større end 8)

L= ]-∞;8[ 

Husk at det mindste tal skal stå foran kommaet, f-.eks. ]-∞;∞[


Skriv et svar til: Løsningsmængde på intervalform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.