Matematik

Vektorregning STX

03. september 2014 af emilowich (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, jeg har lidt problemer med opgave 2 i vedhæftede dokument. 

Det drejer sig kun om b,c,d.

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe? :)

Vedhæftet fil: Blæk 2 3vy.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet to punkter A(3,5) og B(-5,1) , og punktet C blev i spm a) bestemt ved AC = [4;6] .

b) Beregn arealet af den af vektorerne AB og AC udspændte trekant.

c) Benyt projektionsformlen til at beregne ABAC .

d) Punktet D ligger på BC og opfylder |BD|/|CD| = 5/6 . Sæt BD = a·BC og DC = (1-a)·BC og opstil en ligning til bestemmelse af a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af peter lind

Jeg kan kun se halvdelen af teksten i de forskellige spørgsmål.

b) Arealet af en trekant ABC kan findes som den numeriske værdi af skalarproduktet mellem vektor AB og tværvektoren til AC  ganget med ½


Svar #3
03. september 2014 af emilowich (Slettet)

Hvordan beregnes arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er forklaret i #2.

        TABC = (1/2)·|ABAC^| = (1/2)·|det(AB,AC)|

hvor AC^ betegner tværvektoren til vektor AC .


Svar #5
03. september 2014 af emilowich (Slettet)

Mange tak!


Svar #6
04. september 2014 af emilowich (Slettet)

Er der en der kan forklare spørgsmål D, lidt mere detaljeret?


Skriv et svar til: Vektorregning STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.