Matematik

Sandsynlighedsregning - Kombinatorik

04. september 2014 af Monique97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag eller skulle jeg måske sige godaften :)

Jeg sidder med en opgave her, hvor der står følgende: 

I 3q er der 28 elever: 17 piger og 11 drenge. Der skal dannes et festudvalg på 4 personer. Det skal bestå af 2 drenge og 2 piger

På hvor mange forskellige måder kan dette udvalg dannes?

Jeg har vedhæftet et Word-dokument med to metoder, hvor jeg har forsøgt at beregne mig frem til resultatet, jeg tror dog at de begge er forkerte. Så jeg vil blot spørge om, der var nogen, der vidste, hvilken metode/formel, som jeg skal bruge til opgaven?

De bedste hilsner

Monique :)

Vedhæftet fil: StudiePortalen.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2014 af peter lind

Jeg kan ikke læse din fil. Du skal vælge både 2 drenge ud af 11 og 2 piger ud af 17. Brug binomialkoefficientere til det


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udtag 2 drenge fra gruppen af de 11 drenge. Beregn antallet af måder, hvorpå det kan gøres. (112)

Udtag 2 piger fra gruppen af de 17 piger. Beregn antaller af måder, hvorpå det kan gøres. (172)

Gang de to antal med hinanden.


Svar #3
04. september 2014 af Monique97 (Slettet)

Beklager her er PDF-filen

Prøver lige at binomialkoefficientere :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2014 af peter lind

Anden metode er næsten rigtig. I sidste linje skal du gange de to tal med hinanden. Du skal jo vælge både drengene og pigerne. + skal bruges hvis du skal vælge enten to drenge eller to piger


Svar #5
04. september 2014 af Monique97 (Slettet)

*SLETTET*


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs forklaringerne i #2 og #4.


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. september 2014 af SuneChr

# 0 og 3
(28 4)  skal ikke benyttes her i opgaven.


Svar #8
04. september 2014 af Monique97 (Slettet)

Så resultatet er 136*55=7480 ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Svar #10
04. september 2014 af Monique97 (Slettet)

Sidste spørgsmål. I skal dog ikke besvare dette, men blot hjælpe mig hvilken "kategori" opgaven høre under, så jeg kan se videoerne i morgen (PDF) :) 

Tak for hjælpen og tak for jeres tålmodighed :)

Vedhæftet fil:One.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #11
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er størst afsætning, hvor f '(x) = 0 .

Der er størst vækst i afsætningen, hvor f '(x) har maksimum, dvs. hvor f ''(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. september 2014 af SuneChr

#10
Kategori 19 :     Differentialregning


Svar #13
04. september 2014 af Monique97 (Slettet)

Så det er monotoniforhold, jeg skal bruge i opgave :)?

Edit: Tak Sune :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, der skal findes maksimum for to funktioner.


Svar #15
05. september 2014 af Monique97 (Slettet)

Okay tak :) Og tak for hjælpen og jeres tålmodighed :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.