Matematik

Brøkregning

06. september 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil hjælpe mig til hvordan jeg kan lærer at regne brøker?

Jeg glemmer det jeg lærer hver gang, og sidder fast igen i næste stykke?

Stykket jeg prøver at regne hedder:

5: 2 + 3: 4 =

Jeg prøver at finde en fælles nævner måske 16- men det kan jeg se på facit er helt forkert. Håber nogle herinde kan vise mig hvad jeg kan gøre:))

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af mathon

      …skaf fællesnævner


Svar #2
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

Ja tror det er 8?? er det så ikke rigtigt.

hvis man nu gange den første brøk med 4 og den anden med 2???? så får man 20:8 og 6 : 8= 26,8 og forkorter med 2 så det bliver 13:4.


Svar #3
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

kan du hjælpe med det den her stykke?

54: 9 - 28 :7 ...jeg ved ikke hvad man gør, da det her bliver til minus også:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

\frac{5}{2}+\frac{3}{4} = \frac{5*4}{2*4} + \frac{3*2}{4*2}=\frac{20}{8}+\frac{6}{8}

Heraf har du

\frac{a}{c}+ \frac{b}{c} = \frac{a+b}{c}

Hvad giver stykket så?


Svar #5
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

13: 4 :) jeg ved ikke hvordan man skriver det som en brøk;( desværre.

Tak fordi du vil hjælpe. 

Hvad kan jeg gøre når det er en minus brøk??som 54 : 9 - 28 : 7??? jeg kan ikke se et tal som både skal gå op i 9 og 7, er der det??


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#3

Det er samme princip igen, bare substraktion.

\frac{54}{9} - \frac{28}{7} = \frac{54*7}{9*7} - \frac{28*9}{7*9} = \frac{378}{63}- \frac{252}{63} = \frac{378-252}{36} = \frac{126}{63}


Svar #7
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

Mange tak fordi du lige vil regne det ud- så jeg kan se hvordan man gør:)

Jeg vil bare hører om resultatet er det samme som 2 ?? for det er hvad vi får at vide i facit at det skal give.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#7

Ja, det er det :)

\frac{126}{63} = 2

hvorfor

63 * 2 = 126


Svar #9
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

ok det kan jeg godt se nu mange mange tak:)

jeg håber det er iorden jeg lige se spørger om det her stykke: 7: 3 - 5: 6 - jeg har fået det til 42: 21 - 15 : 18= 

27: 3 dele men det er forkert resultat, det skal give 3: 2.

Kan du se hvad der går galt i udregningen :)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

Find fællesnævner

\frac{7}{3}-\frac{5}{6}= \frac{7*6}{3*6}- \frac{5*3}{6*3} = \frac{42}{18}-\frac{15}{18} = \frac{42-15}{18} = \frac{27}{18} = \frac{3}{2}

Til sidst forkortede jeg brøken med 9:

\frac{27:9}{18:9} = \frac{2}{3}


Svar #11
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

Ja kan godt se hvad min fejl har været nu 42: 21 dele det var 42: 18 dele. jeg har lavetr en lille regnefejl.

tak fordi du vil rette:)


Svar #12
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

Kan jeg godt lieg spørger :)) om hvordan ganger man så et tal med en brøk?

F.eks. 5 * 2: 3?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2014 af mathon

             a\cdot \frac{b}{c}=\frac{a\cdot b}{c}


Svar #14
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

ja kan godt se at det er 10: 3 dele. Tak:))

Hvad så når man skal regne med brøk og bogstaver??

Ligesom 2 * 5:2a= den sidder jeg ret fast i.... 


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2014 af mathon

Samme regel. Nu er c = 2a


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#14

Som #15 nævner

2*\frac{5}{2a} = \frac{10}{2a}


Svar #17
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

Det skal give 5 a.  Hvis man siger 2*5 = 10 og 2*2a = 4a.

Så kan ikke helt lige gennemskue at det er den samme regel, man skal bruger-som du siger?


Svar #18
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

Det skal give 5: a. Det er resultatet, som også står i facit. Det er derfor, det er lidt svært at se hvordan man kommer frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Når man ganger brøken med et tal, ganges kun tælleren med tallet. Brøkens værdi ændres.

Når man forlænger brøken med et tal, ganges både tæller og nævner med det samme tal. Brøkens værdi ændres ikke.

Her skal man gange brøken (5/(2a)) med 2. Kun tælleren skal ganges med 2.


Svar #20
06. september 2014 af HFNU (Slettet)

ja ok så resultatet er lig med 10: 2a= og vi skal forkorte så vi skal se hvor mange gange 2 kan gå op i 10 det kan den 5 gange..så resultatet er 5: a...men hvorfor skal nævneren ikke bare være 2?? men a.

Det forstår jeg stadig ikke


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 57 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.