Matematik

HJÆLP TIL REDUCERING!

07. september 2014 af Signes785 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der please ville hjælpe mig? 

a)   (2a – 5b)(a + b) – (a – b)(2a + 5b)                b)   (5n + 2m)(a – b) – (a + b)(5n – 2m)    

c)    (4a – 3b)(a + 2b) – (4a + 3b)(a – 2b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

I den første har du,at

(2a-5b)(a+b)-(a-b)(2a+5b)=2a2+2ab-5ab-5b2-2a2-5ab+2ab+5b2=-6ab

Tilsvarende for de andre.


Svar #2
07. september 2014 af Signes785 (Slettet)

#0

Nogle der please ville hjælpe mig? meget gerne skriv facit 

a)   (2a – 5b)(a + b) – (a – b)(2a + 5b)                b)   (5n + 2m)(a – b) – (a + b)(5n – 2m)    

c)    (4a – 3b)(a + 2b) – (4a + 3b)(a – 2b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

For b) har du, at (5n+2m)(a-b)-(a+b)(5n-2m)=5an-5bn+2am-2bm-5an+2am-5bn+2bm=4am-10bn

For c) har du, at (4a-3b)(a+2b)-(4a+3b)(a-2b)=4a2+8ab-3ab-6b2-4a2+8ab-3ab+6b2=10ab


Skriv et svar til: HJÆLP TIL REDUCERING!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.