Matematik

Hjælp til Komplekse tal.

07. september 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til Alle.

Jeg har en opgave, so jeg ikke kan løse.
Ville nogen hjælpe med opgaven?

Opgaven: Skriv tallerne på formlen r *ei*θ

27  - i * 9 *√3

Håber, at nogen vil hjælpe med opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af SuneChr

z = 27 - 9√3i
|z| = r
arg z = Θ = 2π - tan-1((9√3)/27)


Svar #2
07. september 2014 af Niko83 (Slettet)

Hvorfor bruger  du  "2π - tan-1((9√3)/27)"? og hvorfor ikke   tan-1((9√3)/27)  ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af SuneChr

z ligger i 4. kvadrant, hvor det om Θ gælder:     /2 < Θ < 2π


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Man kan også skrive:

θ = arctan( - 9√3 / 27 )   for imaginærdelen = -i9√3.

2π - θ = - θ


Svar #5
07. september 2014 af Niko83 (Slettet)

er det fordi b= -9* sqrt(3)? ? og a er positive.? Er det du konkluderer, at argument ligger i den 4. kvadrant?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2014 af SuneChr

Re z  Im z
  +       +       z   ligger   i 1. kvadrant
  -        +       z   ligger   i 2. kvadrant
  -        -        z   ligger   i 3. kvadrant
 +        -        z   ligger   i 4. kvadrant


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2014 af hesch (Slettet)

#5:  tan(x) = sin(x) / cos(x).

Både sin og cos kan have samme værdi for to forskellige x.

Der forekommer således 4 kombinationer, ved netop de 4 kvadranter, hvor fortegnene for a, b bliver:

1:  +  +

2:  -   +

3:  -   -

4:  +  -

Du skal "se" det for dig.   Det er nemmest.


Skriv et svar til: Hjælp til Komplekse tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.