Matematik

Komplekse tal.

07. september 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til Alle.
Kan nogen derude hjælpe med denne opgave.???

Opgaven: regn ud z*w  og z/w

når  z=2*ei * Pi/4 og w= 4* ei * Pi /6


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af LeonhardEuler

Hvor går du i stå?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at    

        r1·e1 · r2·e2 = (r1·r2) · ei(φ12) ,

        1 / (r1·e1) = (1/r1)·e-iφ1 .


Svar #3
07. september 2014 af Niko83 (Slettet)

Den første formel forstår jeg godt, men den anden formel forstår jeg ikke rigtigt.

z/w =(2*ei *Pi/4) / (4* ei * Pi /6) = (2/4) * (ei Pi * i* Pi/6) = (1/2) * ei * Pi/12

Er det du mener? eller har jeg misforstået formlen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2014 af LeonhardEuler

\frac{z}{w}=\frac{2\cdot e^{i\cdot \frac{\pi}{4}}}{4\cdot e^{i\cdot \frac{\pi}{6}}}=\frac{1}{2}\cdot e^{i(\frac{\pi}{4}-\frac{\pi}{6})}=\frac{1}{2}\cdot e^{i\cdot \frac{\pi}{12}}


Svar #5
07. september 2014 af Niko83 (Slettet)

10000000000000000000 tak


Skriv et svar til: Komplekse tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.