Matematik

komplekse tal

07. september 2014 af BrainChild (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

((4-6)-i(3+1)2

mit bud: 

-2-4i2 --> -2+4 

passer det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skal det hele kvadreres? Altså

       ( (4-6) - i(3+1) )2 

Reducer og kvadrer så.

       = (-2 - 4i)2

        = (2 + 4i)2

Dit resultat er ikke korrekt. Benyt en kendt kvadratsætning fra grundskolen, og benyt, at i2 = -1 .


Svar #2
08. september 2014 af BrainChild (Slettet)

vil det sige at resultatet er (2+4i)2

eller er det:

4+16 ?


Svar #3
08. september 2014 af BrainChild (Slettet)

eller er resultatet:

(-2+4i)(-2+4i)

= 4-8i-8i+16i^2

= 4-8i-8i-16

= -12-16i 

passer det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af hesch (Slettet)

Du skriver i #0:

((4-6)-i(3+1)2

Der mangler en højre-parantes. Spørgsmålet i #1 er, om der skal stå:

((4-6)-i(3+1))2   eller   ((4-6)-i(3+1)2)

Det må du lige svare på.


Svar #5
08. september 2014 af BrainChild (Slettet)

det er  ))^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af hesch (Slettet)

#5: 

((4-6)-i(3+1))2  =

( -2 - 4i )2  =

( -2 - 4i )( -2 - 4i ) =

(-2)2 + (-2)*(-4i) + (-2)(-4i) + ( -4i )2 = . . . . .           ( eller brug kvadratsætningen )

( husk, at i2 = -1 ),  så det grønne led = (-4)(-4)(i)(i) = 16*i2 = -16


Svar #7
08. september 2014 af BrainChild (Slettet)

passer det at resultatet er: -12+16i ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Svar #9
08. september 2014 af BrainChild (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.