Matematik

Differentialkvotient

09. september 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en differentialkvotient til 3x+1?

Skal nemlig lave en tangentligning til "x^2+3x+1"
Hvor jeg så har differentieret det til "2x_o+3_xo+1 

ER overstående korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har "3x+1" med resten af opgaven at gøre?

Den afledede af funktionen   x2 + 3x + 1   er   2x + 3 .


Svar #2
09. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Er 2x+3 differenskvotienterne for x2 + 3x + 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, 2x+3 er differentialkvotienten af x2 + 3x + 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2014 af mathon

#0

      Kender du for den kontinuerte funktion
      f(x) den almene tangentligning i punktet P(xo,yo)?


Svar #5
09. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Vil i kigge vedhæftet fil igennem og se om min tangentligning er rigtig?

Vedhæftet fil:Tangentligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din tangentligning   y = 7x + 5 er ikke korrekt. Røringspunktet (2 , 11) ligger jo slet ikke på den linie.

Tangentligning for røringspunkt (x0 , f(x0)):

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Her er x0 = 2, og du har beregnet f(x0) og f '(x0) korrekt.

Det er forvirrende, at du bruger b som betegnelse for to forskellige størrelser. Bemærk, at a = 7, ikke 3.


Svar #7
09. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener? - og kan slet ikke se min fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal indsætte i tangentligningen. Her er x0 = 2 , f(x0) = 11, og f '(x0) = 7 . Man har så

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

           = 7 · (x - 2) + 11

           = 7x - 14 + 11

           = 7x - 3

Hvor du i det vedlagte forsøger at beregne b = y0 - a·x0 , indsætter du a = 3 , hvilket er forket, da
a = f '(2) = 7 .


Svar #9
10. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Er det den eneste fejl jeg gør? at a er 7 og ikke 3?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er den eneste beregningsmæssige fejl, men der er forskellige formuleringsfejl, bl.a. se sidst i #6 om b.

Det er heller ikke korrekt at skrive, at   f(x) = 2x0 + 3. Det skal være  f '(x0) = 2x0 + 3 .


Svar #11
10. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor jeg får b=5?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det gør du jo, fordi du indsætter a = 3 i dit udtryk for den anden version af b.


Svar #13
10. september 2014 af sejr10 (Slettet)

arg nu kan jeg se mine fejl - er vi enige om, at det er korrekt nu ?

Vedhæftet fil:Tangentligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er stadig forkert at skrive, at  f(x) = 2x0 + 3, som forklaret ovenfor.


Svar #15
10. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Hvorfor?
2x_o+3 er differentialkvotienten af x2 + 3x + 1 jo? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Men du skriver jo, at det er f(x). Enten skriver man  

        f '(x) = 2x + 3

eller

        f '(x0) = 2x0 + 3 .


Svar #17
10. september 2014 af sejr10 (Slettet)

?

Vedhæftet fil:Tangentligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. september 2014 af mathon

Du mangler nogle parenteser, men ellers rigtigt.


Svar #19
10. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Hvor mener du, at der mangler parenteser ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. september 2014 af mathon

     fx skal være f(x)

    22 skal et sted være 22    osv


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.