Fysik

Opvarmning med konstantantråd

09. september 2014 af turisten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave, men er i tvivl om hvilken formler det skal bruges...

I en dyppekoger indeholder varmelegemet en konstantantråd med resistansen 105Ω. Dyppekogeren tilsluttes 220V og bruges til opvarmning af 150mL vand i et krus.

Beregn hvor lang tid det vil tage at opvarme vandet i kruset fra 10Celcius til 80Celcius 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den afsatte effekt ud fra ohms lov    U = R·I  og   P = U·I .

Beregn, hvor meget energi, der skal tilføres for at opvarme vandet fra 10 C til 80 C . Beregn så tiden ud fra energien og effekten P.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2014 af mathon

                E=P\cdot t=\frac{U^2}{R}\cdot t=m\cdot c\cdot \Delta T

                                          \frac{\left ( 220\; V \right )^2}{105\; \Omega }\cdot {\color{Red} t}=\left ( 0,150\; kg \right )\cdot \left ( 4186\; \frac{J}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( 70\; C \right )


Skriv et svar til: Opvarmning med konstantantråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.