Matematik

Lineære funktioner

10. september 2014 af Criffen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vores matematik lærer har givet os nogle opgaver for, og umiddelbart virker lineære funktioner jo ikke som så forfærdeligt meget at gabe over (ihvertfald ikke endnu) men jeg kan simpelthen ikke finde den formel som jeg skal bruge til at løse denne her opgave:

Paula is a member of cinema club. She pays 100 DKK in an annual subscription to be a member, but that gives her the benefit of buying a movie ticket for only 40 DKK per movie. Normally a regular movie ticket costs 60 DKK.

1) Determine the notation of the linear function that illustrates Paula’s yearly cinema costs as a function         related to her membership and the number of movies she attends.

Jeg er sikker på at det egentligt er meget simpelt for nogen herinde, men jeg er desværre ikke den skarpeste når det kommer til matematik.

Håber i kan hjælpe, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af mathon

Paula’s årlige biografudgifter som en funktion af medlemskabet og antallet af overværede film.

               f(x) = 40·x + 400        hvor
                                                           f(x) er de årlige biografudgifter og
                                                           x er antal overværede film og 400 er det faste årlige abonnement.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nu var abonnementet kun 100 DKK pr. år, så man må have

        f(x) = 40·x + 100


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af mathon

Jahh tastefejl

Paula’s årlige biografudgifter som en funktion af medlemskabet og antallet af overværede film.

               f(x) = 40·x + 100        hvor
                                                           f(x) er de årlige biografudgifter og
                                                           x er antal overværede film og 400 er det faste årlige abonnement.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

                                                                                                "... og 100 er det faste årlige abonnement".


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.