Matematik

Opstil en ligning

11. september 2014 af Lenabaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Pernille sender 3 gange så mange sms’er som Anna og 325 sms’er flere end Iben. Tilsammen har de sendt 3042 sms’er. Hvor mange har de hver sendt?
Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen. 

Er der nogen som kan hjælpe med dette? 


Svar #1
11. september 2014 af Lenabaa (Slettet)

Jeg har selv fundet frem til:

z= 3((3042-325)/7) + 325 
y = 3((3042-325)/7
x=(3042-325)/7 

Anna - X sender 388,14 sms
Iben - Y sender 1164,42 sms
Pernille - z sender 1489,42 sms 

Jeg ved dog ikke hvordan jeg opstiller det som 1 ligning? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af mathon

                     Pernille               Anna              Iben              i alt                  
antal                3x                        x               (3x-325)           3042
    


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald de ukendte antal for p, a og i . Udtryk så oplysningerne i opgaven i form af ligninger:

Pernille sender 3 gange så mange sms’er som Anna:     p = 3·a

(Pernille sender) 325 sms’er flere end Iben:      p = i + 325

Tilsammen har de sendt 3042 sms’er:     p + a + i = 3042

Isoler a og i udtrykt ved p af de to første ligninger og indsæt i den sidste ligning. Løs nu ligningen i p.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af 123434 (Slettet)

(x)+(x/3)+(x+325)=3042

Ganger det hele med 3 for at slippe af med brøken x/3

3x+x+3x+975=9126

7x+975=9126

7x=8151

7x/7=8151/7

x=1164 Sms'er(afrundet)

Iben=1164 Sms'er

Anna=388 Sms'er

Pernille=1489 Sms'er


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af mathon

         3x + x + (3x-325) = 3042

         4x + 3x - 325 = 3042

         7x = 3367

         x = 481

.

                   Pernille               Anna              Iben              i alt                  
antal            1443                   481               1118             3042


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skal være

       (x)+(x/3)+(x-325) = 3042


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.